Over de vereniging

Een stukje historie

Toneelvereniging De Vriendenkring is ontstaan uit een voetbalclub. De kas van de club moest gespekt worden. In 1951 hebben een aantal mannen (in die tijd waren het alleen mannen die op de planken stonden) zich laten inspireren en kwamen ze met een avondvullend toneelstuk op de planken.

Ze deden dit onder supervisie van Jef Verstegen die al wat toneelervaring had.
De boekjes werden aangeschaft en ze begonnen met repeteren. De uitvoering was op de zolder van de jongensschool. Hier moest wel nog van alles voor geregeld worden: licht, verwarming, stoelen en natuurlijk een bühne. De PR ging in die tijd ook anders. Ze moesten het vooral hebben van de mond-tot-mondreclame.
Met vereende krachten van deze “Vrienden van A.S.V.” kwam alles op zijn pootjes terecht en werd de toneeluitvoering van “Grootmoeders klok” een succes.
Niet alleen financieel, maar ook op het artistieke vlak.

Een paar enthousiastelingen wilde door gaan met toneel. En zo ontstond in 1952 uit de “Vrienden van A.S.V.” toneelvereniging “De Vriendenkring”.
Ze werd opgericht door Jef Verstegen, Bèr Willems en Jef Smeets.

Heden

Nu bestaat nog altijd toneelvereniging De Vriendenkring.
Een toneelvereniging met leden en vrijwilligers.
We streven ernaar om ieder jaar een avondvullende voorstelling op de planken te brengen. Meestal in de vorm van een klucht of een blijspel. Daarnaast houden we ons ook wel bezig met andere vormen van drama.
Zo spelen we regelmatig op aanvraag een eenakter voor besloten gezelschappen.